(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Třešně v rumu - opilé potěšení

Potřebné ingredience
Rum, třešně nebo višně, cukr
Postup přípravy
Libovolné množství třešní opereme a po částech naskládáme do sklenice, přičemž každou vrstvu třešní posypeme cukrem, když máme sklenici plnou, zalijeme třešně rumem nebo vodkou tak, aby alkohol aspoň o 2 cm převyšoval třešně. Potom sklenici uzavřeme a dáme do chladna a tmy asi na tři týdny uležet. Pak můžeme ještě naředit.....
Super!!! Doporučuji !!! Papáme jak třešínky, které jsou krásně opilé a likér je super, na poháry, s ledem k posezení s kamarády.......nebo přelít do láhve a uchovat v lednici na zimní večery a potom připravit jako svařák :-))
Super!!! Doporučuji !!! Papáme jak třešínky, které jsou krásně opilé a likér je super, na poháry, s ledem k posezení s kamarády.......nebo přelít do láhve a uchovat v lednici na zimní večery a potom připravit jako svařák :-))

pěkně procukrovat.....

zelijeme rumíčkem a čekáme 3 týdny.....na tuto láhev vyšel 1 l rumu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
18. 7. 2015, 10:20
Výborný likérik



nahlásit

babička jedlička
(upraveno)
18. 7. 2015, 10:10
:třešinky můžeme také sníst, Jsou výborné třeba se sangrií a přidat ještě nějaké druhy ovoce(ananas, hrušky, ap.) Jako se dříve prodávala "boule" to se papalo, a alkohol byl nasáklý v ovoci..
Asi si půjdu také udělat, mňam,,





nahlásit
hantonie
(upraveno)
16. 6. 2012, 22:59
Martino, typla bych , že tak dlouho, než je sníte


nahlásit

avynka
(upraveno)
16. 6. 2012, 22:32
Tak už se to "louhuje" ve sklípku......za 3 týdny si dáme do nosu



nahlásit
anastazia6
(upraveno)
29. 6. 2009, 20:33
Dobrý den mám dotaz pokud si vyrobim tento likérek a šťávu z něj pak přeliju co pak z třešněmi? Dají se nějak pak ještě zpoztřebovat? Jak dlouho mě pak v lednici vydrží likér? Jak jej potom připravujete jako svařák?

nahlásit

OLUŠ
(upraveno)
3. 7. 2008, 14:52





nahlásit